Teikas Gaisma

3/08/2011

Stāsts par TG basketbola komandu


Teikas Gaismas basketbola komandas pirmsākumi meklējami 2009. gada vasaras streetbola sezonā, kad vairāki šodienas Teikas Gaismas komandas spēlētāji, teicinieki (Džeimss, Rūdis aka Boss, Liepiņš, vēlāk arī Edžiņš) izdomāja iespēju robežās uzspēlēt Streetbasket organizētajos vasaras streetbola turnīros.


Uz šo pašu spēlētāju bāzes, tā paša gada basketbola sezonā, tika noformēta basketbola komanda Rookies, kas ar domu iespēlēties piedalījās Neatkarīgajā Basketbola Draugu līgā. Bija arī sponsors, kura atbalsts bija tik mazs, ka varētu teikt, ka tā nebija vispār. Neskatoties uz to, ka komanda dominēja NBDL regulārajā sezonā, motivācijas un finanšu trūkuma dēļ tā sezonu īsti nepabeidza. Komanda izjuka.


Tie paši augstāk minētie džeki neatmeta cerību novākt sakarīgu kompāniju, lai 2010. Gada sezonā startētu Dubūltamatieru līgas (DAL) Pretendentu līgā. Tika piesaistīti vairāki spēlētāji, kuri tika meklēti pat ar interneta starpniecību. Tika savākta sakarīga komanda. Atkal bija arī sponsors, kurš šoreiz beigās tomēr komandai neko arī nesamaksāja. Spēlētāji bija spiesti komandas uzturēšanas izdevumus segt no savas kabatas, un tādā veidā komanda beidzot tika oficiāli nosaukta par Teikas Gaismu.


Šobrīd pirmais sezonas posms jau ir noslēdzies un Teikas Gaismas komanda ieņem 3. vietu. Pretendentu līgas piecas labākās komandas 16. martā savā starpā turpinās cīņu par vietu sadalījumu, kas noteiks pretinieka stiprumu pārspēlēs uz augstāku līgu. Visas nākamās spēles būs īpaši svarīgas, un attiecīgi interesantas.


Pēc vairāku spēļu apmeklējuma varu teikt, ka spēles tiešām ir skatāmas, tās ir spraigas, bieži punkts-punktā, ir dunki, emocijas, uz mājas spēlēm Teikas vidusskolā skatītāju daudzums bieži ir mērāms divciparu skaitlī.

Nav komentāru: